[O2] Zmiana Turbiny w 2.0 TDI 140KM na większą
Zwiń
X
-
[O2] Zmiana Turbiny w 2.0 TDI 140KM na większą
Ma ktos jakies doswiadczenie lub sprawdzony pomysl na jaka Turbinke mozna zamienic seryjna z 2.0 TDI 2005r.???
Nie mam pojecia ktora firma z Warszawy lub okolic moglaby sie tym zajac?
Chcialbym osiagnac jakies 200KM i 400NM, teraz na programie mam 170KM i 375NM niestety Turbina odmawia posluszenstwano i mam plan zmiany na cos lepszego.\
Moze byl juz jakis temat na tym forum, bede wzieczny za linka
Pozdro dla wszystkich Octa maniakowOctavia II 2.0TDI 170KM / 375 Nm
-
-
dariuspolo, Ale tu chodzi o blok 2.0 a nie 1.9. Z blokiem od 1.9 to dokladnie jest jak piszesz, a do tego od 2.0 bedzie tak samo. Patryk pisal tam o bloku od ASV
[ Dodano: Czw 31 Sty, 08 13:09 ]
onyx73, W tym temacie nie ma jeszcze jasnych odpowiedzi, poza wsadzeniem czegos zupelnie innego jak GT20, GT22
Komentarz
-
-
onyx73, potencjometr jest tylko do rozpoznania polozenia sztangi i nie musi byc podlaczony.
[ Dodano: Czw 31 Sty, 08 13:37 ]
Maicroft, moj blad, w drugim linku jest Altea 2,0tdi 140ps z turbina VC(170ps) czyli chyba da sie takie ustrojstwo zalozyc.
[ Dodano: Czw 31 Sty, 08 13:41 ]
...allegro turbina 170ps:
Komentarz
-
-
Ja bym polecal ta sprezarke ze 170tki. Da sie ja tak "wysterowac", ze bedzie pompowala z dolu i bedzie "utrzymywala" bardzo ladny przebieg krzywych przynajmniej do tych 4300-4500obr.
Wartościami max bym sie nie kierował, bo co z tego, ze mamy +15-20KM, jak nie ma juz takiego fajnego dołu? Takie jest moje zdanie, powiedzmy sobie szczerze, 200-205KM w Octavii to juz jest coś. Pamiętajmy, ze samochod nie jezdzi wartościami maksymalnymi :wink:
Tutaj na sprzedaż: http://www.tdiracing.pl/viewtopic.php?t=4196 - od Leona FR TDI 170.
Komentarz
-
-
Dodam tylko że ta ze 170tki jest mocowana "do góry" podczas gdy w BKD jest "w dół" tak więc nie pasuje plug and play. Trzeba przerabiać dolot, wydech oraz doprowadzenie i spust oleju. Ile dokładnie roboty to ciężko powiedzieć, bo jeszcze żaden z moich klientów nie zdecydował się na taką modyfikację...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez fernandoAligator, a czy kompletny silnik od 170tki pasuje P&P? Nie znam tematu, a chodzi mi m.in. o skrzynię... Poza tym, czy przy wstawieniu BMN zamiast BKD można sobie darować DPF, czy sterownik będzie wariował i nie da się go przestawić?
Z BKD mozna spokojnie uzyskać moc taką jak w BMN.TDI 205PS
Komentarz
-
-
MiKruS, z jednej strony tak, ale słyszałem, że wczesne BKD zwłaszcza mają m.in. problemy z głowicą już na serii, poza tym trochę inny chyba jest rozrząd i parę innych rzeczy... Pytam, bo - nie ma co ukrywać - słabo znam się na rzeczy. Jeśli chodzi o moją koncepcję, to chciałbym mieć np. mocniejszy dół niż Palioza.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez fernandoJeśli chodzi o moją koncepcję, to chciałbym mieć np. mocniejszy dół niż Palioza.
Komentarz
-
-
Przyznam, ze dol jest troszke gorszy niz byl wczesniej, troche tego brakowalo szczegolnie jezdzac po miescie... pisze brakowalo, bo przestawilem sie na jazde 200 obrotow wyzej :0 i jestem bardzo zadowolony.
fernando co do glowic to rowniez o tym slyszalem, ale poszukalem w necie i na jakims forum audi dokopalem sie do numerow silnikow juz z poprawiona glowica. Praktycznie w skodzie wszystkie BKD, ktore wyszly PO wrzesniu/listopadzie 2004 roku sa juz ok.
Wiecej problemow bylo z audikami i golfami, ktore mialy wczesniej ten silnik niz Octa. Oczywiscie zakladajac, ze ten gosci z a4 nie kminiaczkolwiek zrobilem juz parenascie kkm od moda i nie widze zadnych problemow u siebie na razie.
Audi A7 3.0 TDI 313KM/653NM mocy dostarcza http://www.dynosoft.pl/ ;-)
Komentarz
-
-
palioza, moglbys zapodac na forum te numery silnikow? bo moja jest 11-2004 :szeroki_usmiech...DIESEL KOPCI , DIESEL CZADZI , DIESEL NIGDY CIĘ NIE ZDRADZI... :-)
mala ewolucja BKD ->BMN 205KM/458Nm
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=26088
Komentarz
-
Komentarz